A bénulásos megbetegedések ellátása különleges szakértelmet, felkészültséget és technikát igényel. A rehabilitáció célja, hogy a beteg minél kevésbé legyen kiszolgáltatva, a lehető legjobban el tudja látni magát a családban, és állapotától függően a társadalomba is képes legyen beilleszkedni.

LBT logó
Önbecsülés és életvitel

A bénult, mozgássérült, vagy tevékenységükben bármilyen módon korlátozott betegek önbecsülését meghatározza, mennyire képesek magukat ellátni. Felkészült egészségügyi szakemberekből álló csapatunk munkája éppen az, hogy kialakítsa a beteg állapotának megfelelő, legszabadabb életvitelt.

A szellemi képességek enyhe károsodása is megakadályozhatja a munkába állást, míg az önellátás a részképességek hiánya mellett is elérhető. Ezért egészen más a rehabilitációs cél egy aktív, munkaképes korú betegnél, mint egy idősebb, esetleg egyéb súlyos betegségekben szenvedőnél.

Egészségügyi szakembereink a páciens egyedi igényének messzemenő figyelembevételével segítenek kialakítani a megszokottat közelítő életvitel körülményeit.

Segédeszközök bénult betegeknek:

A Dr. Orto által gyártott és forgalmazott gyógyászati segédeszközök a járásukban korlátozott, mozgássérült, vagy bénult betegek számára lehetővé teszik a biztonságos és önálló helyváltoztatást. Ilyen gyógyászati segédeszközök a járóbotok, járókeretek, rollátorok, kézzel hajtott vagy motoros (elektromos) kerekes székek, valamint a testen viselhető segédeszközök.

rollátor

rollátor

Ha a beteg ápolásra, folyamatos segítségre szorul, akkor az ápolók és családtagok munkáját könnyítik meg a kapaszkodók, csúszásgátlók, betegemelők, fürdető székek és más praktikus eszközök.

Kifordítható fürdőkádülőke

Az idős vagy bénult betegeknek ergonómiai szempontból jól szerkesztett gyógyászati segédeszközökre van szükségük. Ha a mozgásfunkció károsodik, gyakran testen viselhető segédeszközt (ortézist)  rendelnek az orvosok.

Ortézis kézre

testen viselhető segédeszközök

Abban az esetben, ha egy peroneus emelő nem ad elegendő rögzítést, egyedi méretvétel alapján, egyedileg készített műanyag boka-láb ortézisre van szükség. Ez a lábszár-boka-láb stabil rögzítésére szolgál.

mozgóbokás boka-láb ortézis

boka-láb ortézis

A mindennapi használati eszközökre – például egy kanálra vagy egy pohárra – ritkán gondolunk gyógyászati segédeszközként. Pedig a mosakodást, az étkezéseket, a fésülködést, az öltözködést, stb. megkönnyítő, speciálisan kialakított eszközök fontos részei a mozgásukban korlátozott, vagy bénult betegek életének.  Jelenleg Magyarországon nehéz beszerezni ezeket a termékeket, és ha mégis rátalálunk, igen drágán juthatunk hozzá.

Flexibilis_kanál

flexibilis kanál

Vállaljuk a Magyarországon nehezen, vagy egyáltalán nem beszerezhető, de a tartós betegségben szenvedő betegek mindennapi életében szükséges, életminőséget javító használati eszközök komplett összeállítását a beszerzésen át az ügyfélhez történő eljuttatásáig.

[rev_slider segedeszkozok]

Szaküzletünkben képzett szakemberek (gyógyászati segédeszköz eladók és ortopédiai műszerészek) segítenek kiválasztani a páciens számára minden szempontból legmegfelelőbb eszközt, melynek használatát is megtanítják. Célunk az életminőség maximalizálása és pácienseink minél teljesebb önállósághoz juttatása.

OB3

telefon
Ügyfélszolgálatunk szívesen áll mindenben a rendelkezésére

email
+36 1 239 2380 Ügyfélszolgálatunk szívesen áll mindenben a rendelkezésére ugyfelszolgalat@drorto.hu

Néhány segédeszköz:

-mozgóbokás boka-láb ortézis
-mankó
-rollátor
-kerekesszékek
-Mowego járássegítő
-betegemelő lift
-speciális evőeszközök bénultaknak
-kifordítható kádülőke
-fürdőkád kapaszkodó
-szoba wc