162015okt

Diabétesz teszt

1. 

Tudta-e hogy a diabétesz első tünetei?

a látászavar,
a fáradtságérzet,
a hirtelen fogyás,
a Bőrproblémák,
a erős szomjúságérzet,
a sűrű vizeletürítés

2. 

Tudta-e ?

Az elégtelen vérkeringés megnehezíti a sérülések, fertőzések gyógyulását. Az érrendszeri betegségeket a dohányzás tovább súlyosbíthatja. A lábon jelentkező elváltozások kialakulásában ez a két folyamat erősíti egymást.

3. 

Tudta-e?

Azok a lábamputációk, amelyeket nem baleset miatt végeznek el, 70%-ban a cukorbetegség következményei, pedig egy kis odafigyeléssel ezek a műtétek elkerülhetőek lennének.

4. 

Tudta-e?

A diabéteszesek számára bár nem javasolt, mértékkel nem tiltott az alkoholfogyasztás.

5. 

Tudta-e?

A cukorbetegség az egyik legalattomosabb kór. Lassan, észrevétlenül kezdődik, ebben a betegségben szenvedő akár hosszú évekig szinte semmit nem érez, nem fáj semmi. Mire megszületik a cukorbetegség diagnózisa, addigra már a másodlagos szövődmények sora alakulhat ki.

6. 

Tudta-e?

Érdemes megmérni a cukorbetegek lábára ható erőket, és akinek a talpa alatt olyan nyomás keletkezik, amely károsíthatja a lábat, azoknak ajánlott megelőzésképpen speciális cukorbeteg cipőben járniuk.

7. 

Tudta-e?

A cukorbeteg cipők szélesebbek, mélyebbek az átlagnál, a felsőrészüket úgy alakítják ki, hogy ne legyenek rajta varrások, nyomáspontok. A legfontosabb tulajdonságuk mégis az, hogy képesek befogadni a cukorbetegek különleges lúdtalpbetétjét!

8. 

Tudta-e?

A Dr Orto Egészségcentrumban kialakítottunk egy olyan központot, ahol többfajta mérőrendszer is segít kiválasztani azt a cipőt és lúdtalpbetétet, amely megfelel viselőjének.


Írja be nevét és email címét majd kattintson az elküldés gombra, hogy megkapja a 20%-os bónuszt.Név Email