Hazánkban a tíz év alatti gyerekek 0,3%-a valamilyen születési károsodás miatt tevékenységükben kisebb-nagyobb mértékben korlátozva vannak. A tünetek súlyosságától függetlenül az ilyen gyerekek nevelése rengeteg nehézséget jelent a szülők számára.

LBT logó
bénult gyerek segédeszközzel 3

A mozgás öröme

Valljuk, hogy a mozgás szabadsága és öröme, mindenkit egyformán megillet. Azért kutatjuk folyamatosan a világon megjelenő legújabb fejlesztésű gyógyászati segédeszközöket, hogy ezek segítségével visszaadhassuk a mozgás örömét minden kis páciensünknek. Ezen törekvésünk egyik eredménye járássegítő eszközeink hazai bemutatása és bevezetése a magyar piacon. A műanyag technológia bevezetése az ortézis ellátásában is új lehetőségeket teremtett. A nagyobb kényelem több szabadságot biztosít a beteg számára. Az elmúlt több, mint tíz évben sok száz gyermeket láttunk el sikeresen, rengeteg tapasztalatunk halmozódott fel.

csapat munka

Csapatmunka

A cerebralis paresis kezelése során az eredményes rehabilitáció kizárólag csapatmunkában lehetséges. Az orvosok, gyógytornászok és az ortopédiai műszerész szakemberek együttműködése elengedhetetlen. A kisgyermekek esetében olyan segédeszközre van szükség, amelyben ő maga is biztonságosan érzi magát, másrészt a szülőtől – ha kis mértékben is -, de függetlenné válhat. Járássegítő eszközökkel, boka-láb ortézisekkel, csípőkezelő készülékekkel segíthetünk ebben.