Az ortopédiai megbetegedések széles skáláját kezeljük. Orvosaink fő célkitűzése, hogy minden páciens számára a legmegfelelőbb és leghatékonyabb terápiát kínálják.

LBT logó
pontos célmeghatározás

pontos célmeghatározás

A segédeszközös kezelés kezdetekor a rehabilitációs csapat –orvos, gyógytornász és az ortopédiai műszerész – a páciens bevonásával meghatározza, hogy az ortézis milyen funkciók ellátására legyen alkalmas. Az eszköz kialakításakor messzemenően figyelembe veszik a beteg napi tevékenységét, a kitűzött terápiás célt és a páciens egyéni igényeit.

Az eszköz elkészítése során szakembereink nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az eszköz funkcionálisan megfeleljen, kellően kényelmes legyen és kivitele a páciens esztétikai igényeit is maximálisan kielégítse. Az általunk felhasznált alapanyagok jó minőségűek, az egyes eszközök anyagösszetétele, anyagvastagsága alkalmazkodik a felhasználási körülményekhez (méret, testsúly, aktivitás).

A ortézis olyan, testen viselt segédeszköz, amely rögzít, támaszt, tehermentesít, illetve a kiesett működést pótolja. Ebbe a csoportba tartoznak a láb-, boka-, térd-, csípő-, derék-, gerinc-, váll-, könyök- és csuklórögzítő eszközök, valamint ezek kombinációi.

Magasan képzett szakemberek

Magasan képzett szakemberek

Nálunk többféle méretben és színben kaphatóak. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb terméket kiválaszthassuk, pontosan ismernünk kell a probléma forrását. Például a sportsérülésből eredő rándulásra, ficamra egészen más megoldások lehetnek megfelelőek, mint amikor az ízületi megbetegedésből adódó fájdalmakra keresünk megoldást.
Magasan képzett ortopédiai műszerészeink segítségével mindent elkövetünk, hogy az átmenetileg mozgásukban korlátozott, vagy véglegesen mozgássérült betegeinket megfelelő segédeszközzel lássuk el. A biztonságos és fiziológiás mintát megközelítő járáskép helyreállítása szaktudásunk szerves része.

A protézis, technikai berendezés, amely amputált végtagot vagy más hiányzó szervet helyettesít. Cégünk elsősorban lábprotézisek (műlábak) gyártásával foglalkozik magas színvonalon. A protézisek jellemzője, hogy csak egyedileg készíthetők. A művégtag használatához fokozatosan kell hozzászoktatni a beteget. Ehhez szakmai oldalról komoly csapatmunka szükséges, melyben részt vesz a rehabilitációs szakorvos, a gyógytornász és a művégtagot készítő ortopédiai műszerész. Munkánk célja, hogy a páciens minél teljesebb, minőségi életet tudjon élni a számára készített művégtaggal.

Az egyedi ortéziskészítés folyamata
1. Vizsgálat

1. Vizsgálat

2. Megoldási javaslat

2. Ellátási javaslat

3. Méretvétel

4. Gyártás

4. Gyártás

Ellenőrzés

5. Ellenőrzés

6. Véglegesítés, Kontroll

6. Véglegesítés, kontroll

Az egyedi ortéziskészítés folyamata

1.Vizsgálat
2.Ellátási javaslat
3.Méretvétel
4.Gyártás
5.Ellenőrzés
6.Véglegesítés, kontroll