A megfelelő orvosi eszközök használatával az ízületi fájdalmak kialakulása lassítható, a fájdalom érzet csökkenthető vagy akár megszüntethető. Forduljon hozzánk bizalommal, segítünk reumás panaszai enyhítésében!

 

LBT logó

A reuma kezelése

A kezelés elsősorban a betegség okozta fájdalom enyhítését célozza. Az előrehaladott, komoly elváltozással járó állapotot visszafordítani nem lehet. Ebben a stádiumban a folyamat lassítására és a fájdalom csökkentésére a következő kezeléseket javasoljuk:

Gyógyászati segédeszközök használata

A megfelelő gyógyászati segédeszköz segít az ízületi fájdalom csillapításában és a mozgás korlátozottságának javításában.

Kényelmes cipőkkel a reuma ellen

A csontkinövések és a megduzzadt ízületek örökös kényelmetlenséget, fájdalmat okoznak a mindennapokban. Sokszor a cipő viselését is elviselhetetlenné teszik. Fontos, hogy a cipő könnyű és rugalmas legyen, puha felsőrésszel, alacsony sarokkal. Ha méretsorozatos kényelmi cipővel nem orvosolható problémája, akkor egyedi lábbelit kell készíttetni.

Elektroterápia

A rövidhullám, a lézerterápia. az ultrahang és a magnetoterápia javítja az ízületek vérkeringését, és felgyorsítja a gyulladásos sejtek és a gyulladást kiváltó anyagok elszállítását.

Masszázs

Az akut gyulladásos időszakban nyirokmasszázst, krónikus időszakban, kopásos ízületi elváltozások és anyagcsere-betegségek gyógyításakor pedig a rendszeres teljes testmasszázst célszerű alkalmazni. Egészségcentrumunkban képzett és gyakorlott gyógymasszőr áll rendelkezésére.

öregek tornáznak

Mozgásterápia, gyógytorna
Javítja az ízületek és izmok tápláltságát, a megfelelő ütemű salakanyag-elszállítást és stabilizálja az ízületeket. Kitűnő mozgásforma a csoportos jóga, tánc, a séta, a biciklizés és az ízületeket tehermentesítő víz alatti torna. Ízületi problémákra a legjobb mozgásterápia az egyénre szabott gyógytorna, melyben gyógytornászunk sokéves tapasztalatával és szakértelemével nyújt segítséget Önnek.