A bénulásos megbetegedések ellátása különleges szakértelmet, felkészültséget és technikát igényel. A rehabilitáció célja, hogy a beteg minél kevésbé legyen kiszolgáltatva, a lehető legjobban el tudja látni magát a családban és állapotától függően a társadalomba is képes legyen beilleszkedni.

LBT logó
Önbecsülés és életvitel

A bénult, mozgássérült, vagy tevékenységükben bármilyen módon korlátozott betegek önbecsülését meghatározza, mennyire képesek magukat ellátni. Felkészült egészségügyi szakemberekből álló csapatunk munkája éppen az, hogy segítsen kialakítani a beteg állapotának megfelelő, legszabadabb életvitelt.

A szellemi képességek enyhe károsodása is megakadályozhatja a munkába állást, míg az önellátás a részképességek hiánya mellett is elérhető. Ezért egészen más a rehabilitációs cél egy aktív, munkaképes korú betegnél, mint egy idősebb, esetleg egyéb súlyos betegségekben szenvedőnél.

Egészségügyi szakembereink a páciens egyedi igényének messzemenő figyelembevételével segítenek kialakítani a megszokottat közelítő életvitel körülményeit.

Segédeszközök bénult betegeknek:

A Dr. Orto által gyártott és forgalmazott gyógyászati segédeszközök a járásukban korlátozott, mozgássérült, vagy bénult betegek számára lehetővé teszik a biztonságos és önálló helyváltoztatást. Ilyen gyógyászati segédeszközök a járóbotok, járókeretek, rollátorok, kézzel hajtott vagy motoros (elektromos) kerekes székek, valamint a testen viselhető segédeszközök.

rollátor

rollátor

Ha a beteg ápolásra, folyamatos segítségre szorul, akkor az ápolók és családtagok munkáját könnyítik meg a kapaszkodók, csúszásgátlók, betegemelők, fürdető székek és más praktikus eszközök.

DuBaStar kádülőke

fürdető székek

Az idős vagy bénult betegeknek ergonómiai szempontból jól szerkesztett gyógyászati segédeszközökre van szükségük. Ha a mozgásfunkció károsodik, gyakran testen viselhető segédeszközt (ortézist) rendelnek az orvosok.

Ortézis kézre

testen viselhető segédeszközök

Abban az esetben, ha a méretsorozatos boka-láb ortézisek nem biztosítanak megfelelő támasztást,  egyedi mintavétel alapján készített műanyag ortézisre van szükség. Az egyedileg készített boka-láb ortézisek az egyén számára a legmegfelelőbb támasztást biztosítják, segítik a biztonságos és stabil állást, illetve járást.

mozgóbokás boka-láb ortézis

boka-láb ortézis

A mindennapi használati eszközökre – például egy kanálra vagy egy pohárra – ritkán gondolunk gyógyászati segédeszközként. Pedig a mosakodást, az étkezéseket, a fésülködést, az öltözködést, stb. megkönnyítő, speciálisan kialakított eszközök fontos részei a mozgásukban korlátozott, vagy bénult betegek életének. Jelenleg Magyarországon nehéz beszerezni ezeket a termékeket, és ha mégis rátalálunk, igen drágán juthatunk hozzá.

Flexibilis_kanál

flexibilis kanál

Vállaljuk a Magyarországon nehezen, vagy egyáltalán nem beszerezhető, de a tartós betegségben szenvedő betegek mindennapi életében szükséges, életminőséget javító használati eszközök komplett összeállítását a beszerzésen át az ügyfélhez történő eljuttatásáig.

Szaküzletünkben képzett szakemberek (gyógyászati segédeszköz eladók és ortopédiai műszerészek) segítenek kiválasztani a páciens számára minden szempontból legmegfelelőbb eszközt, melynek használatát is megtanítják. Célunk az életminőség maximalizálása és pácienseink minél teljesebb önállósághoz juttatása.

Néhány segédeszköz:

-mozgóbokás boka-láb ortézis
-mankó
-rollátor
-kerekesszékek
-Mowego járássegítő
-betegemelő lift
-speciális evőeszközök bénultaknak
-kifordítható kádülőke
-fürdőkád kapaszkodó
-szoba wc