112022jan
Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések

Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések

A kedvezményezett neve:

LBT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe:

Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása

A szerződött támogatás összege: 99,13 millió forint

A projektazonosító száma: VEKOP-1.2.7-20-2021-00066

Támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt tényleges befejezésének időpontja: 2022. 06. 24.

A projekt tartalmának bemutatása:

Prevenciós jellegű kényelmi cipők gyártása és egyedülálló módon egyedi szolgáltatás nyújtása mindazoknak, akik kisebb lábproblémákkal, vagy még nem szövődményes diabétesszel küzdenek.  Szolgáltatásainkat online és szaküzleti ellátás keretében is biztosítani kívánjuk.

Egyedi gyártói tapasztalat, fejlesztések és orvosi ismeretek ötvözésével a lábdeformitások, diabétesz szövődmények megelőzésére alkalmas, divatos lábbelik gyártása és forgalmazása nagy mennyiségben. Vízió: online is elérhető, egyedileg konfigurált lábbelikkel új kultúrát teremteni a gyógycipő/kényelmi cipő piacon, akár nemzetközi franchise hálózat kiépítésével.

A termékfejlesztést és az online rendszerkörnyezet fejlesztését egészíti ki az az infrastruktúra fejlesztés, amely a jelen Pályázat segítségével valósul meg. Saját előállítással jelentős költség megtakarítás érhető el, illetve hazai gyártású, olcsóbb alapanyagok vonhatók be a termelésbe.

Fejlesztéseink (modellkészlet, kaptakészlet és a fejlesztés végéhez közeledő online cipő konfigurátor) következtében megnyílik  a lehetőségünk arra, hogy az eddig elért egészségügyi piacot kinyitva, a preventív piacon megjelenve megsokszorozzuk az elérhető ügyfélkört. A prevención túlmenően, magasabb minőségű, gyorsabban elkészülő lábbelik gyártásával a rendszer esélyt biztosíthat az ellátásban korábban csalódott emberek bevonzására, így állapotromlásuk megelőzésére.

Mindez illeszkedik az ISO 13485 minőségbiztosítási elvárásokhoz és alkalmazkodik az orvostechnikai eszközök gyártását újra szabályozó, 2021 májusban életbe lévő EU-s MDR jogszabályhoz.

A fejlesztés nagymértékben hozzájárul a cég versenyképességének növeléséhez. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.