122021szept
Nőknek, akik szeretik a csinos cipőket

Nőknek, akik szeretik a csinos cipőket

Talpbetét és vonzó lábbelik? Igen!

“Ami csinos, az nem kényelmes, ami kényelmes, az nem csinos.” Valóban a mai napig így lenne? Ami kellemes a szemnek az ártalmas a lábnak? Nézzük meg, mi a probléma a magas sarkú és balerina cipők viselésével, és mi lehet a megoldás, ha nem szeretnénk lemondani a dekoratív cipőkről!

Divatos, de ártalmas magas sarkú cipők

Sajnos a divat ritkán veszi figyelembe a kényelmi és egészségügyi tényezőket. Lehet, hogy a cipő gyönyörű, a vádli szépen kerekedik tőle, a boka karcsúnak tűnik, mégsem lesz benne élvezet járni, és hosszú távon komoly mozgásszervi problémákat okoz.

A magas sarkú cipők gyakori viselésének következtében – a láb túlterheltsége miatt – alakulnak ki a bütykök és a kalapácsujj is. Az olyan civilizációs ártalmak, mint a túlsúly és az aszfalton járás is hatványozottan generálják a női nem kopásos tüneteit. Ráadásul a mozgás hiánya, illetve a túlzottan magas sarkú cipők viselése a hölgyek jelentős részénél az Achilles-ín rövidüléséhez vezet. Emiatt lépéskor a láb átgördülése nehezítetté válik, csak a lábak kifelé forgatásával képesek tovább haladni. Ennek a kényszertartásnak következménye, hogy a térd, a csípő, a gerinc tartása is kórosan megváltozik, fájdalmassá válik.

Szerencsére már magas sarkú cipőkhöz is hordhatunk talpbetéteket, amik megkönnyítik a járást, és kellő alátámasztást biztosítanak a lábaknak.

A balerina cipők árnyoldala

Melegben praktikus, könnyű, puha, hajlékony, elegánsan bájos. Csak egy baj van! Balerináknak találták ki a színpadra, nem mindennapi viseletre aszfalthoz. A vékony talp szinte semmit sem véd a városban járáskor, a láb túlterheltté, fájdalmassá válik. Az alacsony sarok kényelmetlen, idővel sok baj okozója lehet.

Köztudott, hogy az enyhén emelt sarkú lábbelik viselete a legkényelmesebb. Az enyhe lúdtalpon járók a 2-3 cm-es sarkú cipőben érzik a legjobban magukat. Ön is “ebben a cipőben jár”? A legegyszerűbb, ha a teljesen lapos sarkú lábbelibe sarokemelőt helyez, amivel már sokat segít a lábai munkájában.
Ennél már csak az a jobb megoldás, ha a sarokemelő fölé behelyez egy a lábat stabilan megtámasztó betétet.

Lúdtalpasként is viselhet balerina cipőt, csak egy kicsit át kell alakítani! A Dr. Orto szaküzletekben szakembereink nem csak betéttel, de jó tanácsokkal is ellátják!

A talpbetét a megoldás. Na, de milyen?

Balerina stílusú lábbelikhez fél-merev, a cipőt is kissé megmerevítő betétet válasszon! A sarok emelőt a betét alá, és ne fölé helyezze, mert ha a láb elemelkedik a betéttől, akkor a betét nem tudja betölteni a feladatát!

A talphoz simuló, vékony Starflex, vagy a magassarkú cipő ívét követő Weightflex betétek nagy segítséget jelentenek a női lábaknak! Miért? Mert a lúdtalp okozta előlábra eső túlterhelést a betét a hosszboltozaton osztja szét, így megszűnnek az olyan panaszok, mint például a lábujjak mögötti, a lábközépcsontok fejecseinél levő talpi párnák égető fájdalma.

Nem kell választani a kényelem és az esztétikum között! A Dr. Orto talpbetétek minden női cipőben láthatatlanok, és speciális kialakításuknak köszönhetően a láb is egészséges maradhat.

ÉRDEKESSÉG: Tudta, hogy a lúdtalpbetétet norvég halászok találták ki, amikor a csizmájukba került egy szardínia?


Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .