282015júl
Cipők reumás lábra

Cipők reumás lábra

Ha a reumás megbetegedés a lábfejet, lábujjakat érinti, bizony kellemetlen lehet a cipő viselése is. Különösen akkor, ha az ízületi probléma miatt láb, vagy lábujj deformitás is kialakult. Ilyenkor egyáltalán nem mindegy, milyen cipőt viselünk. Sok lábbelit már fel sem tudunk húzni. A deformitások miatt gyakran nagyobb méretű cipőt kell vásárolnunk. Ez azonban feltörheti a sarkunkat, és kijárhat belőle a lábunk. A szűkebb cipők viszont a gyulladt területet nyomhatják, kellemetlen, erős fájdalmat okozva.

Tippek cipő vásárláshoz

  • Könnyű, rugalmas cipőt válasszunk
  • Fontos a puha felsőrész, hogy ne nyomja vagy dörzsölje a gyulladt, fájó területet
  • Legyen alacsony a sarka, így nem a láb elülső része terhelődik járás közben
  • A cipő mérete akkor tökéletes, ha legalább egy centivel hosszabb a lábujjunknál
  • Ne legyen szűk a cipő feje, kényelmesen férjen el benne a lábunk
  • Semmiképpen ne válasszunk nagyobb méretűt a szükségesnél, mert az egyéb problémákat okozhat (pl. feltöri a sarkunkat, kilépünk belőle és kibicsaklik a bokánk)
LBTortoped_cip_web

gyógycipők reumás lábra

Ha méretsorozatos kényelmi cipővel nem orvosolható a beteg problémája, akkor egyedi gyógycipőt kell készíttetni. Ezt ortopéd szakorvos írhatja fel. Ma már a gyógycipők igen változatos fazonokban készülnek. Tetszetős, divatos megjelenésűek, miközben orvosolják a láb problémáit.  A jó lábbelit az egyéni lábboltozati problémák függvényében, a csontkinövés és a cipő érintkezési pontjának figyelembevételével készít el az ortopéd cipész.