282015júl
Mozgásszervi szűrések – hogy ne fájjon a lába, háta

Mozgásszervi szűrések – hogy ne fájjon a lába, háta

diasu számítógépes talpnyomás mérés

DIASU talpnyomás mérés

A DIASU számítógépes talpnyomás mérés segítségével bárki könnyedén képet kaphat lába állapotáról, és megelőzheti a komolyabb gerincproblémákat.

A talpnyomás mérés célja a láb statikai helyzetének feltérképezése. Ezzel rengeteg probléma kialakulását előzhetjük meg hatékonyan, a már kialakult elváltozásokat pedig a megfelelően tudjuk kezelni. A mérés során kapott úgynevezett talpnyomás térkép jól mutatja, hogy állás közben hol és milyen mértékben terheljük a lábunkat. A túlterhelt területeken könnyen bőrkeményedés vagy fájdalmas tyúkszem alakulhat ki. Cukorbetegeknél nagyobb eséllyel alakul ki ezeken a pontokon fekély. A számítógéppel végzett vizsgálatok segítenek pontos képet adni a láb állapotáról. A mért adatok alapján az Önnek legmegfelelőbb talpbetétet választjuk ki vagy készítjük el.

derék és hátfájás

Derék és hátfájás

Mikor érdemes megmérni?

  • Gyakran fáj a dereka?
  • Tartós állás vagy ülés közben úgy érzi, hogy „beszakad” a háta?

Lehet, hogy nem a gerincével, hanem a lábával van baj!

A láb megbetegedéseire gyakran derék és hátpanaszok hívják fel a figyelmet. Sajnos sok esetben, mire fény derül a láb elváltozásaira, addigra már a gerinc is érintetté válik. Ezért ha sokszor küzd hátfájással,  vagy gyakorta deréktáji panaszai vannak, mindenképpen érdemes egy számítógépes talpvizsgálatra elmennie. Így gyorsan és könnyen képet kaphat lába és gerince állapotáról. Egy megfelelő talpbetéttel pedig megelőzhetőek a további panaszok, vagy a meglévők súlyosbodása.