32015dec
Testtartásjavító eszközök ülőmunkát végzőknek

Testtartásjavító eszközök ülőmunkát végzőknek

Az egész napos ülés, az órákon keresztüli egyoldalú terhelés megviseli az izmainkat és a gerincünket. Hosszú távon rossz testtartást veszünk fel, az izmaink elfáradnak. Estére hát- és derékfájdalom jelentkezhet. Rohanó életünkben alig, vagy egyáltalán nem jut időnk testmozgásra. Pedig ez fontos lenne, hogy elkerüljük a háti panaszokat.

Azoknak, akik ülőmunkát végeznek és gyakran hátfájdalommal küszködnek, néhány egyszerű eszköz használata megoldást jelenthet.

Dinamikus ülőpárna

Dinamikus ülőpárna

Qmed dinamikus ülőpárna

A dinamikus ülőpárna kiváló segítség lehet azoknak, akik akár az irodában, akár az iskolában, vagy otthon a számítógép előtt sokat ülnek. Szintén ajánlható idősebb korban, hiszen akár tévénézéshez, vagy olvasáshoz a fotelbe téve is jól használható.

A 33 cm átmérőjű dinamikus ülőpárna egyik oldala tüskés, a másik oldala sima, így mindenki eldöntheti, hogy melyik oldal használata kedvezőbb a számára.

A levegővel töltött dinamikus párna speciális testtartásjavító, izomfejlesztő tornához is ajánlott.


Miben segít?

  • optimalizálja a helyes testtartást
  • erősíti a hátizmokat, tehermentesíti a gerincet
  • Megelőzi, illetve megszünteti a hát-, és derékfájdalmakat
  • A fájó derekat kiválóan kilazítja.

Azért, hogy ne legyen háti izomlázunk, természetesen fokozatosan kell hozzászoktatnunk magunkat a párna használatához.

Fizioball tornalabda

Fitness labda

Fizioball tornalabda

A fizioball tornalabda javítja a testtartást, az egyensúlyt és a koordinációt, erősíti a törzs izmait (has- és hátizmok), megelőzi a hátpanaszokat. Ajánljuk a mindennapos gyakorlatok elvégzésére nem csak az ülő munkát végzőknek, hanem kismamáknak és az érettebb korosztály tagjainak is. Előnye, hogy ha a labda anyaga megsérül, nem reped ki, nem durran el, hanem lassan leereszt. Többféle méretben kapható. Válasszon a testmagasságának megfelelő méretű labdát a kívánt hatékonyság eléréséhez.

A labda jól helyettesíti a széket is. Ha olyan helyen dolgozik (pl. egy irodában, vagy otthon), ahol nem probléma, ha nem egy hagyományos ülőkét használ, érdemes szék helyett a labdára ülnie és úgy végezni napi feladatait. Így napközben folyamatosan edzésben tartja a hátát. A labdán csak helyes testtartásban lehet megfelelően ülni, ezért a hát nem görbül, a gerinc nem terhelődik rossz irányban.

A tornalabda teherbírása 150 kg.
Méretválaszték: 55 cm, 65 cm, 75 cm, 85 cm átmérővel

(A gyakorlatok elvégzéséhez kérjen segítséget képzett gyógytornásztól, vagy konzultáljon szakorvosával!)

A fenti termékek egészségpénztári kártyával is megvásárolhatóak a Dr. Orto Egészségszalonban –  Budapest, XIII; Szent István krt. 24.
A termékekről további felvilágosítást vevőszolgálatunkon kaphat:
telefon – 06 1 239 2380; e-mail – vevoszolgalat@drorto.hu



Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .