262016máj
Futócipőbe futó talpbetét

Futócipőbe futó talpbetét

Meglepő, hogy talpbetétből is létezik futóknak való. Pedig igaz. Hogy mitől jó ez? Ha speciálisan az adott sportághoz kialakított talpbetétet teszünk a sportcipőnkbe, azzal nem csak a teljesítményünket tudjuk jelentősen javítani, hanem a sportsérüléseket is elkerülhetjük.

Milyen a jó futó talpbetét?

Amint berakja a futócipőjébe, érezni fogja a különbséget. Aztán elkezdi az edzést, és többé nem is akar másképp futni. Könnyű, dinamikus és kellemesen támaszt, csökken a talp és vádli fáradtsága. Elnyeli a futás közben a talp egyes területein fellépő fokozott erőket, majd egy későbbi fázisban rugószerűen visszaadja a lábnak, segítve ezzel a futást. A talpbetét stabilizálja a sarkakat, ezzel csökkenti a sérülésveszélyt.

TRIactive Run – a futáshoz tervezett talpbetét

A futás az a sport, amelynél a láb ízületeire ható erők megsokszorozódnak. Amikor gyaloglásból futásra váltunk, a lábat érő erők jelentősen növekednek. Futás közben az ízületekre és az ínszalagokra a futó súlyának 2-3-szorosa nehezedik minden lépésnél. Ezt a hatalmas erőt a lábnak el kell viselnie. A TRIactive Run betétet a talajéréskor, átgördüléskor és elrugaszkodáskor keletkező, a lábra ható, folyamatosan változó erők csökkentésére tervezték. Ennek érdekében 3 funkciós zónából épül fel:

Triactive futó talpbetét

Triactive futó betét rétegei

Világoskék zóna: vezet – anyagának köszönhetően stabilizál és futás közben segíti a sarok korrekcióját, hogy jól kezdődjék a lépés.
Középkék zóna: tompít – A betétnek ez a része lágyabb anyagból készült, melynek feladta a láb érzékeny területeinek kipárnázása, futás közbeni megóvása, tehermentesítése.
Sötétkék zóna: támaszt – a futóbetétnek ez egy közepes rugalmasságú területe, amely a lábboltozat alátámasztását és tehermentesítését végzi, segítve ezzel az egyenes tartást, a gerinc, valamint a hát- és lábizmok megfelelő helyzetbe hozását. Így az izmok nagyobb teljesítményre képesek, az ízületek és izmok kevésbé fáradnak el. Ön nagyobb teljesítményre képes futás közben.

A talpbetét egy ezüstionos bevonattal rendelkezik, amely antibakteriális hatású. Ez biztosítja a tökéletes lábhigiéniát. Alsó bevonata csúszásmentes, optimálisan illeszkedik a futócipőbe és megakadályozza a mozgás közbeni elmozdulást.

Hogyan kell használni?

A futócipő eredeti betétjének eltávolítása után, annak helyére tesszük be. Használatakor, az egyéb korrekciós betétekhez hasonlóan, ügyelni kell a fokozatosságra, hiszen a talpbetét a láb korrekcióját végzi, ezért az első napokban panaszok léphetnek fel a láb ízületeiben. A talpbetét használatát fokozatosan kezdje el, naponta, vagy edzésenként egy órával növelje a használati időt.

A Triactive Run-t, a speciálisan futáshoz fejlesztett talpbetétet keresse a Dr. Orto vagy az LBT szaküzletekben.

telefon ob2 email
+36 1 239 2380  Ügyfélszolgálatunk szívesen áll mindenben a rendelkezésére  ugyfelszolgalat@drorto.hu


Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .