102018febr
Siklás könnyedén a jégen is!

Siklás könnyedén a jégen is!

Korcsolyázás? Ez a kemény sport erősíti az izmokat, rendkívüli módon fejleszti a koordinációs képességet és az egyensúlyérzéket. Teszi ezt a csúszásból adódóan, másrészt azért, mert mindig egy lábon kell haladni miközben a testsúlyt az egyik lábról a másikra kell áthelyezni. Emellett kanyarokban „be kell dőlni”, ami azt jelenti, hogy a test súlypontja az alátámasztási felületen kívülre kerül.

Szép mozdulatok és látványos ugrások a jégen? Ez mindnyájunkat elvarázsol, mégis elég a legkisebb hiba, és az esésnek komoly következményei lehetnek. Ha megtörtént a baj az alábbiak segítenek a bokaízületen.

MalleoTrain® S

 

Az aktív bandázs pántrendszerének köszönhetően megakadályozza a láb ki- és befordulását. A bandázs lehetővé teszi a láb normál gördülését. Biztonságot ad, ráadásul minden cipővel használható.

 

MalleoLoc® L

 

A stabilitást az anatómiailag formázott műanyag ortézis, az állítható tépőzáras pántok és a pelotta együttese adja. A kivehető pelotta az izomstabilizálást is aktiválja.

 

Jégkorong – gyors korcsolyázás, kíméletlen lövések!

 

A lendületes és akciódús csapatjátékával nem véletlenül a jégkorong az egyik legizgalmasabb sport. Nagyszerű módja a testedzésnek és emellett remek ifjúsági és felnőtt program.
Bármennyire is szórakoztató azonban, a hoki elég nagy kockázattal jár és könnyen végződhet sérüléssel.
A jégen mindent be kell vetni. A kemény ütközések, gyors sprintek és kíméletlenül ellőtt korongok a hátnak és a lábaknak nagy megterhelést jelenthetnek. Ha egyre nehezebb a helyzet, az alábbi eszközök segíthetnek.

 

LordoLoc®

 

A merev rögzítő érezhetően tehermentesíti az ágyéki gerincszakaszt. A puha és vékony anyag kényelmesen és stabilan illeszkedik a testre anélkül, hogy a ruha alatt különösebben látszódna.

 

LumboTrain®

 

Az aktív bandázs szinte második bőrként simul az ágyéki gerincszakaszra, extra tartást ad és masszírozza az izmokat. A légáteresztő és speciális kötött anyagnak köszönhetően kellemes viselet. Fájdalomcsillapító hatású és segít az izmok görcsösségének oldásában.

 

Sportbetét – segítség a lábnak! – Milled Sport Inline Skating

 

A rugalmatlan korcsolyában a lábfej nem tud a lábujjaktól a sarokig mozogni, így állandó nagy megterhelésnek van kitéve. A cipőhöz és a korcsolyázó lábához adaptálható Milled Sport Inline Skating sportbetét a korcsolyacipőbe helyezve eloszlatja a nyomást, stabil támasztást ad a lábnak ezáltal komfortosabban, hosszabb ideig élvezheti a siklás örömét.

 

Keresse a Bauerfeind termékeket az Lbt és Dr Orto szaküzletekben, ahol a vásárlók személyre szabott, igényeiknek megfelelő rögzítőket, betéteket, sport-zoknikat választhatnak a maximális hatékonyság és kényelem eléréséhez a jégen is.



Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .