212018febr
Kompressziós zokni – futáshoz tervezve!

Kompressziós zokni – futáshoz tervezve!

VenoTrain Performance

VenoTrain Performance

Egyre gyakrabban látni futókon, triatlonistákon térdzoknikat a szivárvány minden színében. Sokan még a karjukra is húznak egy-egy kompressziós szárat – de mire is jók ezek a fura ruhadarabok?

A VenoTrain Performance® a bokánál 20-30 Hgmm nagyságú enyhe szorítása felfelé haladva fokozatosan csökken. A lágy-szöveteket érintve a könnyen összenyomható vénás rendszer térfogatát csökkenti. Ez arra vezet, hogy az alsó végtag vénáit nem hagyja kitágulni és kevésbé pang a vér illetve javul a vénás visszaáramlás.

Sportteljesítmény és kompresszió

Tudományos eredmények támasztják alá a kompressziós zoknik vagy sportszárak előnyeit az indirekt teljesítményfokozásban, azaz a regeneráció gyorsításában és az egészségmegőrzésben. Ha kompressziós sport-zoknit visel, lába tovább bírja a terhelést. A kompresszió gyorsítja a vér visszaáramlását a lábba és segíti a regenerálódást sportolás után. A vérkeringés javításával lábai sem hűlnek ki.

01. Felfelé csökkenő erősségű kompresszió
– orvosi normák szerint a jobb keringés érdekében

02. Lábikra stabilizálása
– csökkentve az izmokat terhelő rezgéseket és lassítva a korai kifáradást

03. Lélegző microfiber anyag
– optimális hőszabályozás, strapabírás és kényelmesen könnyű viselet

04. Elegáns forma
– profi megjelenéshez, de bármely öltözködési stílushoz is jól párosítható

05. Csúszásmentes lábfejrész
– a nyomáspontok komfortos védelme extrém körülmények között

Milyen a számunkra megfelelő kompressziós sport-zokni? A jó méret nem csak a láb méretétől függ. A boka, vádli körmérete és hossza is számít. Ha a zokni szűk, túl szoros lesz és az ellenkező hatást érhetjük el vele. Ha nagyon laza, akkor pedig nem ér semmit, hiszen nem fejti ki a szükséges nyomást.

Keresse a Bauerfeind termékeit az Lbt és Dr Orto szakboltokban, ahol a vásárlók személyre szabottan, igényeiknek megfelelő rögzítőket, betéteket, sport-zoknikat választhatnak a maximális hatékonyság és kényelem eléréséhez.


Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .