302019jún

Toe Off – a dinamikus boka-láb ortézis

Stroke, bénulás után újra mobilan? Igen, lehetséges!

Ma Magyarországon évente 40-50 000 ember kap stroke-ot. Statisztikai adatok szerint a túlélők majdnem fele féloldali bénulásban szenved, a betegek harmada pedig állandó segítségre szorul a mindennapi tevékenységei során.

Tudta, hogy stroke túlélők ezreinek felépülése és életminősége jelentősen javulhatna megfelelő odafigyeléssel és kellő tájékoztatással?

A modern ellátási lehetőségek ismeretének hiányában sokan alacsonyabb minőségű életet kénytelenek élni, ami a betegre és családjára is jóval nagyobb terhet ró, mint az szükséges volna.

Sajnos számos betegség, így többek között a stroke (agyvérzés), szklerozis multilplex, születéskori agykárosodás vagy akár egy baleset is okozhat alsó végtagi bénulást. Ha a beteg nem képes akarattal megmozdítani izmait, és orvosi vizsgálattal sem mutatható ki akaratlagos mozgás, izombénulásról van szó. A központi vagy perifériás idegrendszer károsodása következtében járásproblémákkal küzdő betegek nem tudják lábukat megtartani a láb előre lendítése közben. A lógó lábtartás akadályozza, akár ellehetetleníti a járást. Nekik egy olyan gyógyászati segédeszközre (ortézisre) van szükségük, amely elősegíti a megfelelő lábtartást.

Miért használunk boka-láb ortéziseket?

A boka-láb ortézisek elsődleges feladata a bénult láb rögzítése, megakadályozzák annak lógását, ezen keresztül javítják a betegek mobilitási képességét, járását.

Az ortézisek segítségével biztosítható a boka és a láb stabilizálása, neutrális helyzetben tartása, a végtag elakadásának megakadályozása. Megemelik a lábat az elrugaszkodási fázisban, segítségükkel a járás ritmusa és sebessége javulhat.

A hagyományos ortopédiai megoldások, pl. egy peroneus emelő, hagyományos boka-láb ortézis, speciális ortopéd cipők csupán kondicionálják a sérült állapotot és passzív megtámasztást biztosítanak a lábnak. A földet-érés fázisában nem tudják a megfelelő teherelosztást biztosítani, negatív hatásuk lehet a járási teljesítményre és a járáshatékonyságra.

Az egyéni hiányosságok, a mozgásminta és az aktivitás szintje befolyásolja az ortézis hatásosságát. A hagyományos ortézisek tapasztalatok szerint az időskorú, vagy a súlyos állapotukból fakadóan keveset mozgó, alacsony aktivitású betegek ellátására megfelelőek.

A szakorvosok véleménye szerint az agyvérzést kapott betegek közel kétharmadánál egy peroneus-emelő nem ad megfelelő rögzítést, náluk dinamikus ortézist alkalmaznának.

Milyen veszélyeket rejt a mozgáskorlátozottság?

• Aktivitás csökkenése miatti izomsorvadás a bénult végtagon.
• Az ízületet hajlító izom megrövidülése miatt kontraktúrák kialakulása.
• A passzivitás miatt fokozatosan csontritkulás alakulhat ki, a csontok törékennyé válhatnak.
• A bénult testrész keringése is romlik, felfekvés, trombózis alakulhat ki.
• A lógó lábbal történő gyaloglás következményei a hát, csípő és térd fájdalmak is, ami az állóképesség csökkenéséhez és romló keringési rendszerhez vezethet.

A mindennapi mobilitás lehetősége teljes életminőség változást idézhet elő.

Akiknek javul a mozgásképük, azok kevésbé félnek az eleséstől, elégedettebbek és életvitelükben függetlenebbek. A felépülés segít megszabadulni a tehetetlenség érzésétől, a frusztrációtól, a depressziótól és apátiától valamint a gyakori hangulatingadozásokon is javít.

Korszerű dinamikus ortézisek az ellátásban

A ToeOFF® 1997-ben került piacra. Ezt azóta is az AFO technológiában bekövetkezett kvantumugrásként tartják számon. Köszönhetően annak a stabilitásnak és dinamikus válasznak, amit a szabadalmaztatott szénkompozit anyagból gyártott ortézisek használata nyújt, ma már több százezer járási nehézséggel küzdő beteg számára elérhető egy jobb minőségű élet.

Minden más eszközhöz képest több tapasztalat, komolyabb termékfejlesztési munka, új anyagok, technológiák és termékdesign támasztja alá, hogy a termék valóban jobb járásképet, és a járástávolság terén elérhető maximális eredményt biztosítja az alsó végtagi bénulásos problémákkal küzdő betegek számára.

TULAJDONKÉPPEN EGY OK IS BŐVEN ELÉG ARRA, HOGY A TOE OFF-OT HASZNÁLJA – de ha ennél mégis többre lenne szüksége, felsorolunk 40 okot, ami miatt az Allard eszközei folyamatosan világelsők a dinamikus ortézisek piacán. Az összes érvet megtalálja és elolvashatja az http://www.allardafo.com oldalon.

Miért más a ToeOFF? 

  1. Rendkívül könnyű és keskeny:

A szénrost, üveggyapot és kevlár keverékéből álló kompozit anyag rendkívül könnyű, ugyanakkor struktúrájában kiváló kivitel, amely a használójához megfelelően illeszkedik. A súly fontos a lábizom neurológiai gyengeségével küzdő betegeknek. A keskeny forma biztosítja az eszköz diszkrét megjelenését, nadrág alatt láthatatlanul viselhető. A fel- és levétele akár egy kézzel is megoldható.

  1. Kényelmes:

A talprész kialakításának köszönhetően normál megjelenésű cipővel is használható. Mosható párnázat és nyitott sarokrész gondoskodik a magas komfortérzetről. Az optimális hatás érdekében fontos, hogy megfelelő cipőt viseljen!

  1. Biztonságos:

A hagyományos AFOk-kal szemben a sarokfogást kevésbé befolyásolja, a betegek stabilitása nő, csökken az elesések kockázata és annak lehetősége, hogy viselője elakadjon a szőnyeg szélében vagy az egyenetlen talajon. 

  1. Egyedi:

Hőkezeléssel, csiszolással és különböző részegységek (lábortézis, talpbetét, fedőtalpbélés, beállító sarokék) szakszerű, igény szerinti kombinálásával a szakorvosi javaslatnak megfelelően kerül kialakításra. A beteg aktivitási szintjéhez igazítható.

 Szakorvosok véleménye szerint a ToeOFF®  kialakítása megújította a bénult betegek ellátásának rendszerét. A bénulásos betegségekben, különösen a stroke ellátás korai fázisában más eszközzel nem pótolható támogatást nyújt a rehabilitációban.  Az ízületi kontraktúra kialakulásának megelőzésében, közvetlenül a stroke után a betegek 40%-ának szüksége lenne rá.  Az esetek jelentős részében segítségével a páciens járásképe oly mértékben javulhat, hogy ismételt eszközellátás már nem szükséges.

Számos tudományos kísérlet és világszerte betegek milliói bizonyítják, hogy a ToeOFF® viselésével újonnan felfedezték szabadságukat és sokkal aktívabbá váltak.

ToeOFF® – egy jobb minőségű élet támasza.Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .