242015júl
A rehabilitáció fontossága stroke után

A rehabilitáció fontossága stroke után

A stroke már a harmadik leggyakoribb halál ok világszerte. Az életkörülmények romlása, a növekvő stressz és a kockázati tényezők halmozódása csak erősíti ezt a folyamatot. Magyarországon évente körülbelül 50 ezer ember szenved el akut agyi érkatasztrófát. 

ToeOff lábortézis

ToeOff lábortézis

Az egyre korszerűbb egészségügyi ellátásnak köszönhetően a betegek mintegy harmada túléli a stroke-ot, ám a túlélőket igen gyakran maradványtünetek – mozgáskorlátozottság, beszédzavar, hangulatzavar, szellemi leépülés – sújtják. A becsült adatok szerint jelenleg csaknem negyedmillió szélütést elszenvedett beteg él közöttünk.

A sclerosis multiplex (SM) egy krónikus, potenciálisan rokkantsághoz vezető betegség, amely a központi idegrendszert, azaz az agyat és a gerincvelőt érinti.
A bénulásos megbetegedések ellátása különleges szakértelmet és technikát igényel. A rehabilitáció lehetőséget ad arra, hogy a beteg minél kevésbé legyen kiszolgáltatva, a lehető legjobban el tudja látni magát a családban és lehetőség szerint a társadalomba is integrálódni tudjon.


Más a rehabilitációs cél egy aktív munkaképes korú páciensnél, és más egy idősebb, egyéb súlyos társbetegségben szenvedőnél.

kerekesszek

Kerekesszék

A bénult, mozgássérült betegek önbecsülését nagymértékben befolyásolja az önellátás képessége. Egészségügyi szakemberek (szakorvosok, gyógytornászok, ortopédiai műszerészek) segítségével és a páciens egyedi igényének figyelembe vételével segítünk kialakítani a megszokottat közelítő életvitel körülményeit.

Termékpalettánkon számos gyógyászati segédeszköz szerepel, amelyek a biztonságos és önálló helyváltoztatást teszik lehetővé a járásukban korlátozott, mozgássérült, vagy bénult betegek számára. Ilyen gyógyászati segédeszközök a járóbotok, járókeretek, rollátorok, kézzel hajtott vagy motoros (elektromos) kerekesszékek, valamint a testen viselhető segédeszközök.

Szaküzleteinkben képzett szakembereink (gyógyászati segédeszköz eladók és ortopédiai műszerészek) segítenek kiválasztani a páciens számára minden szempontból legmegfelelőbb eszközt, melyeknek használatát is megtanítják.

Célunk az életminőség maximalizálása és pácienseink minél teljesebb önállósághoz juttatása. Az idős vagy bénult betegeknek ergonómiai szempontból jól szerkesztett gyógyászati segédeszközökre van szükségük. Ha a beteg ápolásra, folyamatos segítségre szorul, akkor az ápolók és családtagok munkáját könnyítik meg a kapaszkodók, csúszásgátlók, betegemelők, fürdetőszékek és más praktikus eszközök használata.