262016aug

Orficast thermoplasztikus szalag

Orficast Thermoplastic Casting Tape

Az Orfit Industries az orvosi alkalmazásokban használatos kötési és rögzítési technikák – mint az alacsony hőfokon (60-65oC) lágyuló műanyag rögzítőcsalád – kéz-, láb- és törzsortézisek- speciális alapanyagainak gyártója. Anyagainak segítségével rövid idő alatt tökéletes eszközök készíthetők traumás és ortopédiai ellátást igénylő állapotok esetén. Könnyű súlyuknak és speciális orficastanyagösszetételüknek köszönhetően nagyon kényelmesek, ugyanakkor megfelelő támasztást biztosítanak. Könnyen tisztíthatóak és szellősek.

Új, innovatív termékük, az Orficast Thermoplastic Casting Tape – formájában és technikai paramétereiben is új alapanyag a gyors és könnyű immobilizáció elérése érdekében.
A kéz, csukló, hüvelykujj és az egyes ujjak rögzítésére kiváló.
A több szélességben készült szalagok rendkívül pontos modellezést tesznek lehetővé így megakadályozzák nyomáspontok kialakulását. Nagyon puha belső felülete, lágy széle miatt érzékeny bőr, sokízületi gyulladásos állapot esetén különösen ajánlott. Jól szellőzik, könnyű a súlya és nem keletkezik felesleges hulladék az elkészítése során.

Az Orficast thermoplasztikus szalag egy alacsony hőfokra reagáló, kötött textilanyag, mely aktiválás után közvetlenül a betegen alkalmazható.

Az Orficast thermoplasztikus szalag ± 300 cm hosszú, 3 és 6 cm széles tekercsekben, két színben (kék, fekete) kapható. Az anyag vastagsága 1,3 mm. Az anyag sűrűsége kb. 20g/m

A szalag 65° C-on lágyul. Lehetséges melegítési módszerek: vízmelegítős fürdő, száraz melegítő, melegítőlap, mikrohullámú sütő, hőlégfúvó. Az aktiválás ideje a hőforrástól és a termék méretétől függ – 30 másodperctől 5 percig tart.

Felhelyezésére többféle módszer alkalmazható:

1. Becsomagolás: ugyanaz, mint amit gipsz bandázsoknál szokás használni.
2. A csíkokat össze lehet varrni, hogy bizonyos mintázat jöjjön létre a kötésen.
3. A szalag csíkjának kézi alakítása [vagy több rétegű felhelyezés].

orficast szalagAz Orficast rendkívül jól nyújtható és igen elasztikus, a porózus felületeken magától és könnyen megragad. A kötés homogénné tétele érdekében addig kell felhelyezni, amíg meleg. Pántokat, rögzítő kiegészítőket és erősítő anyagokat is rá lehet tapasztani a rögzítésre kihasználva az anyag öntapadó tulajdonságát.
A szalagnak tökéletes memóriája van. Az anyag újra aktiválható és letekerhető, így ha szükséges, később kisebb korrekciók is végezhetők a rögzítésen. A rögzítés langyos vízzel és szappannal lemosva tisztítható.


Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .