282016aug

A GENU SYNCRO 620 VARUS-VALGUS térdrögzítő

x-láb, o-lábVarus-valgus (X-láb, O-láb) kezelése térdrögzítővel

A csont- és izomrendszer gyermekkorban a csontosodás bezáródásáig jelentős fejlődésen megy át, ennek során az alsó végtag folyamatos változással fejlődik a felnőtt, egészséges végtagszerkezet irányába. A két lábon állás, járás, növekedés a végtagok és a gerinc alaki, tengelyi változásaival járnak.
A térd szintjén a leggyakoribb elváltozás az O-láb és az X-láb. A karikaláb esetében a térdek közt keletkezik távolság, és a bokák összeérnek, a gacsos térd esetében a térdek összeérnek és a bokák közt keletkezik távolság.
Persze minden alaki fejlődési forma mögött kóros elváltozások is meghúzódhatnak. A fiziológiás tartományból kieső elváltozások kezelést igényelnek. Fokozott figyelmet érdemel az aszimmetrikus vagy egyoldali genu varum, valgum. Ezek közvetett jele lehet a cipősarok aszimmetrikus kopása. A tünetek fennmaradása, súlyosbodása, a fájdalom jelentkezése mögött is kezelést igényelő kóros elváltozások lehetnek!
A kezeletlen O-láb és X-láb felnőttkorban korai térdízületi gyulladás kialakulását okozhatja és porckopáshoz is vezethet, amelyekre súlyos esetekben már csak a térdízületi protézis lehet a megoldás.
A súlyos esetek kezelése csak műtéttel oldható meg, azonban korai stádiumban és enyhébb esetekben az éjszakai végtagrögzítés is alkalmazható terápia.

A GENU SYNCRO 620 VARUS-VALGUS térdrögzítő

A térd természetes mozgását követő, szabályozható mozgásterjedelmű sínezettel ellátott térdrögzítő, tokra szerelt egyoldali hosszított műanyag támaszokkal, térdízületi ellenoldali támasszal. A hagyományos térdrögzítőkhöz képest nagyobb erővel tudja korrigálni a varus, vagy a valgus deformitást.A Genu Syncro 620 12 méretben, balos és jobbos kivitelben rendelhető.

A GENO SYNCRO 620 kialakítása A GENO SYNCRO 620 kialakítása o-láb Varus valgum (o-láb) esetén a pelották a belső oldalra kerülnek x-láb Valgus (x-láb) esetén a pelották a külső oldalra kerülnekHagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .