172017jan
TRIactive Play – a labdajátékokhoz tervezett talpbetét

TRIactive Play – a labdajátékokhoz tervezett talpbetét

Speciális betét labdajátékokhoz

Meglepő, hogy talpbetétekből létezik kimondottan labdajátékokhoz fejlesztett változat? Pedig igaz. Hogy miért kell ez? Ha speciálisan az adott sportághoz kialakított talpbetétet tesszük a sportcipőnkbe, azzal nem csak a teljesítményünket tudjuk jelentősen javítani, hanem a sportsérüléseket is elkerülhetjük.

Milyen a jó talpbetét?

Amint berakja a cipőjébe, érezni fogja a különbséget. Aztán elkezdi az edzést, és többé már nem is akar majd e nélkül edzeni. Könnyű, dinamikus és kellemesen támaszt, csökken a talp és vádli fáradtsága.
Elnyeli az ugrások, oldalirányú mozgások közben a talp egyes területein fellépő fokozott erőket, majd egy későbbi fázisban rugószerűen visszaadja a lábnak, segítve ezzel az elrugaszkodást. A talpbetét stabilizálja sarkakat, ezzel csökkenti a sérülésveszélyt.

TRIactive Play – a labdajátékokhoz tervezett talpbetét

A labdajátékok, kézilabda, squash olyan sportok, amelynél a láb ízületeire ható erők megsokszorozódnak. Amikor futás közben hirtelen megállunk vagy oldalirányú mozgást végzünk a lábat érő erők jelentősen megnövekednek. Ugrás közben az ízületekre és az ínszalagokra a játékos súlyának 2-3-szorosa nehezedik minden alkalommal. Ezt a hatalmas erőt a lábnak el kell viselnie. A TRIactive Play betétet a talajéréskor, átgördüléskor és elrugaszkodáskor keletkező, a lábra ható, folyamatosan változó erők csökkentésére tervezték. Ennek érdekében 3 funkciós zónából épül fel:

Fehér zóna: vezet – anyagának köszönhetően stabilizál és futás, ugrás közben segíti a sarok korrekcióját, hogy jól kezdődjék a mozgás.

Világoskék zóna: tompít – A betétnek ez a része lágyabb anyagból készült, melynek feladta a láb érzékeny területeinek kipárnázása, ugrás közbeni megóvása, tehermentesítése.

Sötétkék zóna: támaszt – a betétnek ez egy közepes rugalmasságú területe, amely a lábboltozat alátámasztását és tehermentesítését végzi, segítve ezzel az egyenes tartást, a gerinc, valamint a hát- és lábizmok megfelelő helyzetbe hozását. Így az izmok nagyobb teljesítményre képesek, az ízületek és izmok kevésbé fáradnak el. Ön nagyobb teljesítményre képes játék közben.

A talpbetét ezüstionos bevonattal rendelkezik, amely antibakteriális hatású. Ez biztosítja a tökéletes lábhigiéniát. Alsó bevonata csúszásmentes, optimálisan illeszkedik a sportcipőbe és megakadályozza a mozgás közbeni elmozdulást.

Hogyan kell használni?

A sportcipő eredeti betétjének eltávolítása után, az egyedi sajátosságok figyelembe vétele után végzett korrekciók (csiszolás, melegítés) annak helyére tesszük be. Használatakor, az egyéb korrekciós betétekhez hasonlóan, ügyelni kell a fokozatosságra, hiszen a talpbetét a láb korrekcióját végzi, ezért az első napokban panaszok léphetnek fel a láb ízületeiben. A talpbetét használatát fokozatosan kezdje el, naponta, vagy edzésenként egy órával növelje a használati időt.

A Triactive Play talpbetétet keresse a Dr. Orto vagy LBT szaküzletekben!
Kérjen időpontot ügyfélszolgálatunkon: ugyfelszolgalat@drorto.hu, 061-239 2380


Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .