42020máj
Művégtagok készítése

Művégtagok készítése

Művégtagok készítése.

Cégünk 30 éves tapasztalattal rendelkezik a művégtag, pontosabban a műlábak gyártásának területén. Egyedileg készülő eszközeinkhez az alkatrészeket a világban olyan jól ismert gyártóktól, mint az OttoBock vagy az Össur szerezzük be.

A művégtagok többségét a társadalombiztosító támogatásával készítjük, de egyedi kívánságra attól eltérő kivitelű eszköz gyártását is vállaljuk. A társadalombiztosításnál leadott egyedi támogatási igényekhez segítséget nyújtunk, amely jelentősen csökkentheti az Ön anyagi terheit.

Művégtag gyártásunk a cég központi telephelyén történik, de ellátást az ország teljes területére tudunk vállalni! Minden elkészített protézisünkre a törvényben meghatározott garanciát vállaljuk. Tudnia kell, hogy a legtöbb segédeszköz időnként igazításra szorul. Javítással szinte valamennyi probléma orvosolható!

Protézis KészítésMunkánk célja, hogy a páciensünk a számára készített művégtaggal minél teljesebb, minőségi életet tudjon élni. Ehhez szakmai oldalról komoly csapatmunka szükséges, melyben részt vesz a rehabilitációs szakorvos, a gyógytornász, és a művégtagot készítő ortopédiai műszerész.

A kezelőorvos az amputációt követően, a művégtag felírásakor gyakran ajánlást tesz a gyártóra, de az érintett dönti el, hogy hol készítteti el a segédeszközét. A különböző gyártók között jelentős minőségi és garanciális különbségek vannak, ezért javasoljuk, hogy tájékozódjék a lehetőségekről!

A művégtagok nem készíthetők el azonnal az amputáció után. Az eszköz felírásakor meghatározásra kerül a páciens mobilitási fokozata és az igényei alapján eldönthető, hogy melyik protézis lesz számára a legmegfelelőbb.

A seb gyógyulását követően legtöbbször úgynevezett ideiglenes művégtag készül, amelynek csonkágya gyakran cserére szorul azért, mert a műtét után az amputációs csonk mérete gyors ütemben változik. A művégtag használatához fokozatosan kell hozzászoktatni a pácienst.

Művégtag készítés

Alacsony aktivitású betegek esetében az első ellátás során, elsősorban comb amputáltaknak, fűzhető tokkal készülő művégtag adható, amely képes követni a csonk változását. Ennek illeszkedése nem pontos, ezért közepes, vagy magas aktivitású embereknek nem ajánlott.

Mivel a protézisek egyénre szabottak, a gyártásukat mindig pontos méretvétel előzi meg. A moduláris felépítésnek köszönhetően bármilyen művégtag elkészíthető. Az eszköz használhatóságáról a páciens próba során győződhet meg. A próba periódusban elvégezzük a szükséges módosításokat. A végső befejezés csak akkor történik meg, ha a beteg elfogadhatóan tudja használni művégtagját.

Egy jól kialakított, korszerű, innovatív darabbal nem csupán a járás, hanem a kedvenc sport is tovább folytatható. Ha a leendő viselő többre vágyik, mint a NEAK által finanszírozott alap-protézis, képzett műszerész kollégáink nem csupán a lehetőségek ismertetésében, hanem az egyedi engedélyek intézésében is segítséget tudnak nyújtani.

Ellátási lehetőségek:

Alapellátás:
Minden pácienst az aktivitásának megfelelő, az adott körülményekhez képest kényelmes, az állami ellátás keretében támogatott művégtaggal látunk el.
Lábszár amputáltak esetén:
Pácienseinket az adott aktivitáshoz képest L-211, L-212, L-252, L-253 típusú műlábbal látunk el. A megfelelő csonkágy kialakítással elérhető egy komfortos tok, melyet térdgumis függesztéssel rögzítünk. Magas aktivitás esetén lehetőség van lineres (speciális csonkharisnyával történő) ellátásra, mely komfortosabbá teszi a mindennapokat. A kopolimer alapanyagú linert passzív vákuumos rendszerrel társítjuk, így jobb a művégtag rögzítése, könnyebb az irányíthatósága. A mintát egy speciális vákuumgép segítségével vesszük le, ezáltal eloszlatjuk a terhelést a csonk teljes felületén.
Combamputáltak esetén:
A csonk állapotától függően van lehetőség zárt, illetve fűzős tok(állítható méret) készítésére. Leggyakoribb alaptípusok: L-602, L-602/K, L-355, L-356. A zárt tokrendszernél beépítésre kerül egy szelep, mely a tokon belül vákuumot képez. Aktív pácienseink fékes, mozgó térdízületet használnak, mellyel a lépcsőzés sem jelent problémát. Igény esetén zárszerkezetes függesztést is tudunk alkalmazni, aminek az a lényege, hogy a szilikon harisnya végén található „csavar” belecsatlakozik a tok aljában található szerkezetbe, így nincs szükség derékövre! Javítja a komfortérzetet, egyszerűbbé teszi a művégtag irányítását.

Térítéssel járó ellátás:

Művégtagok készítéseLábszárcsonk esetén:
Többféle vákuumos tok rendszer közül lehet választani, mely egy új technológiás liner-rel(csonkharisnyával) és térdgumival a legkomfortosabb érzetet és rögzítést biztosítja a viselőjének. Választható opciós rendszereink: Shuttle Lock, Passzív vákuum, Dinamikus vákuum rendszer.
Combcsonk esetén:
Az új mintázási technikáknak és tok kialakításoknak köszönhetően egy kényelmes, jó irányíthatósággal rendelkező művégtag készíthető. Többféle kivitelezési rendszert biztosítunk. Egy aktív térdízület/protézisláb kombinálásával elérheti a kívánt aktivitási szintet.

Ezekről a rendszerekről, valamint alapellátásunkról ortopédiai műszerészeink bővebb tájékoztatást adnak.


Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .