112024ápr

Egészség és Komfort: Speciális Lábbelik a Láb Egészségéért és Kényelméért

Lábbelik különböző egészségügyi problémák esetén

Sok egészségügyi probléma miatt speciális lábbeli szükséges, amely a láb változó alakjához alkalmazkodik. Mely tényezőket kell figyelembe venni a cipő kiválasztásakor, ha valaki lúdtalppal, kalapácsujjjal, bütyökkel vagy harántboltozat süllyedéssel rendelkezik?

A helytelen cipőválasztás akár egészséges lábnál is problémákat okozhat, beleértve a fájdalmakat és akár maradandó károsodást is. Fontos megjegyezni, hogy a megfelelő méretű cipő kiválasztása alapvető fontosságú.

A kényelmetlen vagy nem megfelelő cipők hordása nemcsak a napi kényelmetlenséget okozhatja, hanem hozzájárulhat a vízhólyagok, bőrkeményedések, tyúkszemek kialakulásához, és rosszabb esetben akár harántboltozat-süllyedést is eredményezhet. Ez utóbbi gyakran jár együtt a kalapácsujj vagy bütyök problémáival, ezért fontos, hogy ezeket ne bagatellizáljuk el.

Bár ezeknek a lábproblémáknak a kialakulása nemcsak a cipőválasztástól függ, azonban egyértelmű, hogy az ortopédiai és anatómiai szempontból megfelelő cipő viselése fontos lépés a megelőzés érdekében.

Beteg lábra illő cipőtkészíteni bizony nem egyszerű feladat. Számolnunk kell a bütyökkel, a kalapácsujjjal, és más esetleges lábdeformitásokkal is, miközben megpróbáljuk megőrizni a cipő esztétikus megjelenését. Az ortopéd cipők tervezésekor fontos szempont, hogy elegendő helyet biztosítsanak a lábdeformitásoknak, mint például a kalapácsujjnak, ehhez pedig meg kell emelni a cipő orr-részét. A cipő orr-részének mindig keménynek kell lennie, hogy megakadályozza a bőr feszülését és irritációját. Az ortopéd cipők bőrének jól formálhatónak és jó tartásúnak kell lennie, hogy megfelelően támogassa és rögzítse a lábat.

A Dr. Ortonál kiemelt figyelmet fordítunk a járógépet viselő, bénult, végtag rövidüléses, dongalábas és diabéteszes páciensek ellátására. A lábbetegségek és láb deformációk gyógyászati kezelésére készíthető orvostechnikai eszközök egyik alaptípusa, az ortopéd cipő.

Egyedi ortopéd cipőt készítünk

• deformált lábra;
• rövidült lábra;
• csonkolt lábra;
• neuropathiás lábra.

A Dr. Orto szaküzletekben szakembereink segítenek Önnek megtalálni a megfelelő cipőt és talpbetétet, melyek segítenek megelőzni a lábproblémákat és biztosítják a komfortos járást.

diab-elok5

Ortopéd cipők előnyei

Szakembereink figyelembe veszik az orvosi indikációkat és az egyedi igényeket, így mindenki számára tökéletesen illeszkedő, fájdalommentes járást biztosító lábbeliket készítenek. A megfelelő orr-rész szélesség és az ortopédiailag megfelelő sarokméret gondos tervezése lehetővé teszi, hogy cipőink kényelmet és stabil tartást nyújtsanak. Gyógycipőink nemcsak egészségügyi szempontból előnyösek, hanem divatosak is, így a kényelem és a stílus is együtt jár.

Cipőink jellemzői:

  • Egyedi méretvétel alapján, az orvosi utasítások és a páciens egyedi igényeinek figyelembevételével, kézi gyártással készülnek.
  • Teljesen illeszkednek a megrendelő lábára, figyelembe véve a fájdalmas pontokat és a deformitásokat.
  • Ortopéd cipőink segítik a láb stabil tartását, hozzájárulva a biztonságos járáshoz.
  • Gyógycipőink kiképzése során ortopéd cipészeink a páciens korát, testsúlyát és a lábbetegség típusát (C1 – C5) is figyelembe veszik.
  • Modelljeink felső részéhez és belső béléséhez kizárólag finoman kikészített bőrt használunk, amely különböző színekben és kidolgozottságban választható (pl. hasított bőr, boksz bőr).
  • Megfelelnek a szigorú egészségügyi előírásoknak.
  • A felsőrészek záródása lehet fűzős, csatos, tépőzáras, kapcsos vagy ezek kombinációja.Ragasztott technológiával könnyű cipőket gyártunk.
  • Az egyedi gyártott cipőket címkével látjuk el, amely tartalmazza az eszköz megnevezését, gyártási számát és a gyártás évét, ezáltal azonosíthatóvá téve azokat.
  • Számítógépes rendszerünk segítségével visszakereshetőek a megrendelőkkel kapcsolatos információk évekre visszamenőleg, így a visszatérő megrendelések során ezeket figyelembe tudjuk venni.
  • Súlyos lábbetegségek (C-2, C-3, C-4, C-5) korrigálására is alkalmas, speciálisan kialakított ortopéd cipőket is gyártunk, melyek elsősorban paralízisben, lábrövidülésben szenvedő, erősen gyulladt vagy bénult alsó végtagú páciensek számára készülnek.
szinez


Hagyjon üzenetet.

Az email címét harmadik személynek nem adjuk át. A kötelező mezők jelölve vannak. *

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .